Muškát moravský
Muškát moravský pochází z ČR. Vznikl zkřížením odrůd Muškát Ottonel a Prachtraube. V ČR byla odrůda zapsaná v roce 1987 pod názve, MOPR a v roce 1993 přejmenována na Muškát moravský. Hrozen je malý až středně velký, středně hustý s krátkou stopkou. Bobule je malá až středně velká, kulatá. Barva bobule je žlutozelená. Muškát moravský je ranná odrůda, která dává muškátově květinová vína s nžším obsahem kyselin. Chuť je ovocitá a svěží, brzy harmonická. Muškát moravský ja také velmi oblíben ve formě burčáku.
Nejprodávanější
-
Vajbar Muškát moravský KAB 2020 - polosuché – Skladem159 Kč
Popis vinaře: Velmi bohatá a barvitá vůně. V první vlně ucítíme...
Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem